Les meravelles de Suïssa: un ric patrimoni històric

Suïssa és un estat relativament menut, però està ple de meravelles per descobrir. Amb el tercer i últim article d’esta breu sèrie sobre la Suïssa nord-occidental, vos portarem a Sankt Gallen, la capital del cantó homònim.

Per Alessandra Ivaldi / 18.11.2020

En els articles anteriors d’esta sèrie hem imaginat les ciutats de Schaffhausen i Stein am Rhein, passant per les meravelloses cascades del Rin. Ara és hora de concloure el nostre viatge amb un darrer, famosa parada: Sankt Gallen.El símbol de la ciutat és la seua catedral barroca, que forma part d’una àmplia i espectacular zona monestir que també inclou una suntuosa biblioteca que alberga uns 170.000 documents, alguns dels quals escrits a mà i que es remunten a fa mil anys! La zona sencera ha estat inclosa per la UNESCO en la llista de béns declarats patrimoni mundial de la humanitat.

A la biblioteca hi ha la sala rococó més bonica de Suïssa, una obra mestra incomparable, que els visitants només poden visitar després de portar “sabatilles” especials que els permeten creuar este lloc màgic sense arruïnar els sumptuosos sòls de fusta amb incrustacions. Les sabatilles són distribuïdes pel personal de la biblioteca al començament de la visita.

A més dels molt preuats i antics volums, a la sala es guarda una mòmia egípcia del segle VI aC. i un objecte fascinant: una còpia fidel d’un globus terrestre del segle XVI inspirat en un dels primers mapes terrestres de la història de la humanitat (l’original va ser robat i ara es troba a Zuric).

Després de visitar la biblioteca, no passeu per alt la meravellosa catedral, obra del barroc tardà, amb una façana imponent caracteritzada per esplèndides decoracions, que no són més que un “tast” de l’opulència que podeu admirar a l’interior de l’església.

La ciutat deu el seu nom al llegendari monjo irlandés San Gallus, que al segle VII va fundar una ermita en esta zona… i aquella humil ermita es va transformar, amb el pas del temps, en una de les abadies benedictines més grans d’Europa, centre de poder i cultura. De fet, durant molts segles l’abat també va ser el senyor de la ciutat i dels territoris veïns.

La llegenda explica que Sant Gall va donar un pa a un ós famolenc, un animal que en aquell moment representava una perillosa amenaça per a la comunitat local. Per premiar Sant Gall per la seva generositat, l’ós va decidir ajudar-lo a construir una capella del futur monestir portant-li la fusta necessària per al dur treball. Encara hui l’ós és un dels símbols de la ciutat i es poden vore estàtues i altres representacions repartides pel centre històric de Sant Gall.

En este sentit, el centre històric de la ciutat és molt agradable, cosa que les autoritats locals han decidit protegir i preservar la seva bellesa tancant tota la zona al trànsit.

Preneu-vos una estona per visitar este lloc fascinant, on es troben importants evidències del ric passat de Sankt Gallen amb la vibrant vida d’una ciutat universitària moderna.

Sankt Gallen i el seu centre oferixen nombroses idees per als visitants que vulguen relaxar-se entre una visita i una altra… I ací, de moment, acaba el nostre viatge per les meravelles de Suïssa. Coneixeu altres llocs que considereu dignes de visitar al nord-oest d’este menut però encantador país? Feu-nos saber la vostra opinió comentant a la web de Meeting Halfway o a les nostres xarxes socials.

Autora

Alessandra Ivaldi (Itàlia)

Estudis: Llengües Estrangeres per a la Comunicació Internacional

Parla: Italià, anglès, alemany, francès

Europa és… patrimoni cultural

Autora

Ricard Lluc (València, Espanya)

Estudis: Ciències Polítiques

Llengües: Valencià, Castellà, Italià, Anglés i Francés

Europa és… el futur!

Author: alessandra

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php