Dins els nostres moneders

Tothom té un moneder i com més gran sigui, més coses pot ficar. Se suposa que els moneders són per portar diners però també podem trobar altres curiositats al seu interior. És com si servissin per a tot. I últimament els nostres moneders s’han convertit fins i tot en un tema de conversa. Tothom ha començat a comptar i recomptar els seus ingressos, les seves despeses i fins i tot les cotitzacions de la pensió. A continuació us presentem alguns moneders i l’ús que se’n fa d’ells. Què portes tu al teu?

Nare

Mai trobo el moment per fer neteja dels papers que porto al moneder i no necessito per res. Tinc tres divises diferents: dram, dòlar i euro, i mai trobo el moment per anar a canviar-les per drams. El permís de conduir és el paper important que sempre guardo a la butxaca com si fos el DNI. També porto 5 targetes amb diferents estampse de sants que venen els nens al carrer. Quan s’apropen i em demanen que els hi compri una, simplement no puc negar-m’hi.

01 Nare

Sona

Estic aprenent a tocar la guitarra. Els meus amics em van donar una pua amb una foto del Paul McCartney que m’encanta i utilitzo molt. Com és petita prefereixo portar-la al moneder per no perdre-la. També porto una foto petita que un amic meu va pintar per a mi. És una foto molt divertida d’un dia molt maco i per això la guardo. Encara que la raó per la qual la porto al meu moneder és perquè crec que és millor que portar una foto d’una persona.

02 Sona

Robert

Les coses més guais que porto al meu moneder són records macos de diferents llocs. Fa 10 anys que porto una entrada del cinema de la pel·lícula “X-Men 2”, 4 anys d’un tiquet de Disneyland i 1 any d’una targeta que el grup WARAQ em va donar; també porto targetes de metro de diferents països. No estic gaire segur de per què m’agrada guardar-les al moneder, però no planejo treure-les aviat.

03 Robert

Diana

Sempre guardo xecs bancaris, targetes, diners i papers del treball al moneder. El que realment no m’agrada portar-hi són les monedes de 10 i 20. I sempre en porto moltíssimes, és com si estiguessin allà a propòsit perquè saben que no m’agrada portar-les! Fins i tot tinc un compartiment separat al moneder només perquè no s’ajuntin amb les altres monedes. Cada cop que tinc l’oportunitat em desfaig d’elles a la vegada. També porto dues monedes americanes que un bon amic meu em va portar d’allà i vaig decidir guardar-les al moneder com records. Crec que em porten bona sort.

04 Diana

Narine

Encara porto al moneder les targetes de visita que em vaig fer jo mateix amb 10 anys. Ja no les utilitzo perquè estan caducades però encara tenen lloc aquí. Una altra cosa que porto guardant durant anys és el meu USB. Quan era estudiant, Internet era inútil per transferir informació, de manera que sempre portava un pendrive per si havia de copiar qualsevol cosa. També està antiquat però encara el porto.

05 Narine

Eduard

No m’agraden els moneders grans perquè a l’hora de caminar és molt incòmode que les butxaques estiguin plenes. Per això mai guardo res que no sigui diners o targetes de crèdit. De vegades després d’utilitzar una targeta de crèdit guardo els tiquets al moneder, però només després d’un temps els llenço.

06 Eduard

Eva

La meva germana em va comprar aquest moneder, però jo el vaig triar. El meu amulet de la sort són les 1000 lires que em vaig trobar per casualitat a la butxaca d’una peça de roba quan treballava a una botiga de roba de segona mà. Era el meu primer treball així que em vaig alegrar molt de trobar-la i el meu company va escriure-hi alguna cosa en àrab. Fa 9 anys que el guardo i encara no sé què vol dir la frase.

07 Eva

Tatev

El meu color preferit és el vermell i és per això que la meva amiga em va regalar un moneder vermell. Ella va posar un dòlar en el seu interior perquè em portés bona sort. Per tenir més sort vaig afegir 5 lliures i 1000 drams com amulets. També guardo l’única foto meva en negatiu de quan tenia menys d’un any. Per desgràcia, no hi ha forma de convertir-la en una foto real perquè té un tall.

08 Tatev

Vardan

El més interessant que porto al meu moneder és un bitllet d’un dòlar que em van signar els membres del grup de rock Viza. Era l’únic paper que portava al moneder quan els vaig demanar un autògraf, així que mai em gastaré aquest dòlar. També porto els bitllets d’autobús de la sort de quan era un estudiant. Tenen un algoritme especial: el tiquet conté sis nombres i si els tres primers sumen el mateix que els tres últims et porta bona sort.

09 Vardan

Gayane

La meva germana em va regalar el moneder fa 7 anys. Estic tan acostumada a aquest moneder que tot i que m’he comprat d’altres sempre l’utilitzo. Crec que em porta bona sort, fins i tot a mi que no crec en aquestes coses. Normalment porto diners, targetes de crèdit, tiquets i targetes de visita.

10 Gayane

Violet

M’encanten les monedes. Sobretot les armènies de 500 drams. Les monedes grans i brillants de 500 que t’inspiren confiança, et fan sentir important com si tinguessis alguna cosa valuosa al teu moneder. També porto algunes pastilles pel mal de cap, perquè és on les trobo més ràpidament si les necessito.

11 Violet

Murad

M’encanta el meu moneder; sempre el porto a tot arreu. Guardo totes les fotos de carnet que m’he anat fent. M’encanten aquestes fotos, sobretot veure com he anat canviant. M’agrada veure el pas del temps. Les guardo totes al meu moneder perquè així sempre les hi puc ensenyar als meus amics.

12 Murad

 

[crp]

Autora i fotògrafa

Tatevik Vardanyan (Armènia)

Estudia/ Treballa: Matemàtiques aplicades / Fotògraf, fotoperiodista, director de documentals, instructor (mitjans de comunicació socials, Web)

Parla: armeni, anglès, rus

Europa és… una col·lecció entrellaçada de cultures, gent, històries i moments en el temps. Blog: tatevikvardanyan.com/

Instagram: @tatevikvardanyan

Twitter: @Tate_Vardanyan

Traducció

Clara Ramos (Espanya)

Estudis: Traducció i Interpretació

Parla: Català, espanyol, anglès i una mica d’alemany.

Twitter: @clararl8

Traducció

Miriam Vázquez (Espanya)

Estudia / Treballa: Periodisme i Ciències Polítiques i de l’Administració

Parla: Espanyol, català, anglès, una mica de francès i alemany

Europa és… un lloc únic on conviuen persones amb diferent cultures, llengües i punts de vista.

Twitter: @mirabroad

Author: Anja

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php